Songwriting Workshop

Schrijf je eigen (pop)song. Audio- en videoopnames zijn ook mogelijk

Songwriting Workshop

Iedereen kent wel een song die hij geweldig vindt en nooit zat wordt. De tekst blijft raken en de melodie krijg je niet uit je hoofd. Maar wat maakt zo'n liedje nou zo goed? Is het de melodie, tekst of is het de X-factor.

In de Songwriting Workshop krijgt een groep binnen 60-90 minuten een overzicht van verschillende stijlen en werkwijzen in het componeren en schrijven van songs. Vervolgens gaan de kinderen in groepjes aan de slag met eigen songs. Aan het eind van de workshop worden de songs beluisterd (indien mogelijk gespeeld), kort besproken en de deelnemers krijgen tips om hun song verder te ontwikkelen. Wordt hier een nieuwe nummer-1 hit geboren?

Inhoud Songwriting Workshop

De workshopleider stelt zich voor, en speelt fragmenten van eigen songs en vertelt hoe deze songs tot stand zijn gekomen. Vervolgens wordt de groep aan het denken gezet over wat nou een popliedje karakteriseert. We komen dan uit op elementen als structuur, rijm, ritme, melodie, poëzie.

"Leuk dat jij dat kunt, maar hoe kan ik dat ooit?"

De workshopleider geeft hele concrete handvatten om direct te kunnen starten met het schrijven van eigen songs, zoals het maken van een woordweb en het experimenteren met melodie door 'zomaar' te zingen. De workshopleider brengt dit alles zeer laagdrempelig en hij heeft veel ervaring om iedereen aan de gang te krijgen.

Image Description

Samenwerken

Praktijk: Songtekst schrijven De deelnemers gaan in groepjes aan de slag met een eigen songtekst. Bijvoorbeeld aan de hand van een relevant thema of een persoonlijke gebeurtenis. Na enige tijd wordt een aantal songs klassikaal gepresenteerd. De workshopleider evalueert de songs en draagt verbeterpunten aan zodat de deelnemers zelf verder kunnen met hun eigen hit. Daarnaast wordt een begin gemaakt met ideeën voor muziek onder de geschreven songteksten. De workshopleider improviseert daarbij met zijn gitaar of piano op de ideeën van de deelnemers.

Praktijk: Muziek componeren In een optionele vervolgworkshop gaat de workshopleider uitgebreider in op het componeren van muziek. Er wordt in kleine groepen en klassikaal geëxperimenteerd met verschillende melodieën en muziekgenres op de zelfgeschreven songteksten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de aanwezige muziekinstrumenten, maar desgewenst ook van instrumentale tracks in verschillende muziekgenres.

Talentproject met opnames De Songwriting Workshop kan nog worden uitgebreid met audio-opnames en er kan zelfs ook nog een videoclip worden geschoten, bijvoorbeeld in de Workshop Frame your Song.

Praktische details

 • Geen muzikale ervaring of voorkennisn nodig
 • Geschikt voor alle leeftijden, jong en oud, beginnend of gevorderd
 • Geschikt voor bedrijven/organisaties, scholen, BSO’s, en NSO’s en particulieren
 • De aanbevolen tijdsduur voor Workshop Songwriting is 60 - 90 minuten
 • De workshop kan meerdere keren achter elkaar worden gegeven aan steeds een andere groep van max. 30 deelnemers van alle leeftijden en leerniveaus
 • Er kunnen ook meerdere workshopleiders tegelijkertijd worden ingezet in verschillende ruimte
 • Doelstelling: Samenwerken tot één muzikaal eindresultaat

Op elke locatie

De workshop Songwriting van Muziekles IJmuiden kan in principe op elke locatie worden gegeven, maar wij kunnen u ook in contact brengen met enkele locaties waar wij goede ervaringen mee hebben.

Benodigdheden op uw locatie

U als klant zorgt zelf voor een ruimte met tafels en stoelen en een schoolbord of smartboard en pennen en papier voor alle deelnemers. De workshopleider neemt de overige benodigdheden mee zoals (bas)gitaren, keyboard(s), geluidsfragmenten en zo nodig een audiospeaker.

Benodigdheden op locatie

Jullie als klant zorgen zelf voor een ruimte met tafels en stoelen en een schoolbord of smartboard en pennen en papier voor alle deelnemers. De workshopleider neemt de overige benodigdheden mee zoals (bas)gitaren, keyboard(s), geluidsfragmenten en zo nodig een audiospeaker.

Prijs Songwriting Workshop

De Songwriting Workshop voor uw groep haalt u al in huis vanaf €375,- euro. Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte en via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31(0)628480547.

Image Description
CONTACTGEGEVENS

MUZIEKLES IJMUIDEN
Meeuwenlaan 2
1971 KP IJmuiden

TELEFOON
+31(0)6 284 805 47

Openingstijden

Maandag - Vrijdag

09:00 AM - 22:00 PM

Zaterdag

09:00 AM - 21:00 PM

Zondag & Vakanties

Beperkt open

Bekijk ook onze andere Workshops

Muziekles IJmuiden heeft een ruim aanbod aan workshops en passen deze waar nodig volledig op uw wensen aan

 • 60-90 minuten
 • 5-30 personen

UKELELE WORKSHOP

Leer binnen één uur direct een liedje spelen op de ukelele.

 • v/a €350,-
Lees meer
 • 60-90 minuten
 • 5-30 personen

DJEMBÉ WORKSHOP

Exotische ritmes leren spelen op authentieke Afrikaanse djembés

 • v/a €400,-
Lees meer
 • 60-90 minuten
 • 1-30 personen

SONGWRITING WORKSHOP

Schrijf je eigen (pop)song of rap. Audio- en videoopnames zijn ook mogelijk

 • v/a €375,-
Lees meer
 • 1 dag of 3 lesblokken
 • 1-30 personen

FRAME YOUR SONG

Alleen of met een groep een eigen song opnemen, mixen en ook nog een videoclip erbij maken.

 • v/a €1450,-
Lees meer
 • 5 lessen
 • 1-30 personen

VOCAL DISCOVERY

Zou je graag een groter bereik willen krijgen, meer volume, meer flexibiliteit of een betere articulatie?

 • v/a €210,-
Lees meer
Image Description

Neem gerust contact op

Wilt u een proefles aanvragen, zich opgeven voor één van onze workshops of cursussen of bent u als school, bedrijf of andere instantie geïnteresseerd in een samenwerking met Muziekles IJmuiden. Neem gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of om samen uw wensen en behoeften te inventariseren en op basis hiervan een passend voorstel te doen.

Adres

Meeuwenlaan 2 1971 KP IJmuiden

Telefoonnummer

+31(0)23 532 02 44

Contactformulier

Wij delen nooit uw gegevens met derden.
Wij delen nooit uw gegevens met derden.

Met contact opnemen is de eerste stap naar het bespelen al gezet

Bel ons +31(0)23 532 02 44 of Mail

Start direct met een gratis proefles

Over ons

Bij Muziekles IJmuiden zijn onze studenten net zo divers als de muziek die we onderwijzen! Of het nu jong of oud, ervaren of beginner, virtuoos of hobbyist is, wij passen onze programma's aan uw behoeften en wensen aan

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief als je deze per mail wilt ontvangen

Contact

Volg ons

Volg ons ook op social medie als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen

Logo

© 2020 MUZIEKLES-IJMUIDEN | All Rights Reserved.