Frame your Song Workshop

Alleen of met een groep een eigen song opnemen, mixen en ook nog een videoclip erbij maken.

Frame your Song Workshop

Samen of alleen een songtekst of rap schrijven, muziek erbij maken en opnemen met professionele apparatuur inclusief een videoclip! De workshop Frame your Song bied het allemaal. Frame your song is een dagvullend programma voor bijvoorbeeld een teambuildingsdag, verjaardagsfeestje maar kan ook worden ingezet als dagvullend programma voor een schoolklas. Het Song & Clip Project kan worden ingezet als een dagvullend programma voor een schoolklas. Onze specialistische workshopleider kan dit zo nodig leiden zonder verdere begeleiding van de eigen juf of meester van de basisschool. Zo kan deze workshop dienen als tijdelijke oplossing voor lerarenuitval. Op aanvraag kunnen wij je een voorstel voor een dagprogramma sturen.

Image Description

Inhoud Frame your Song Workshop

Les 1: Songwriting Workshop
In de eerste les schrijven we de song of rap. Samen met de groep bedenken we een onderwerp en verdelen we alvast de verschillende ideeën over de nog te schrijven coupletten, refrein en eventueel bridge. Vervolgens gaan de deelnemers in groepjes uiteen en werkt elke groep aan een deel van de song. Uiteindelijk komen de groepen weer bij elkaar en voegen we de coupletten samen met het refrein en de bridge. Om tijd te winnen, kiezen we met jullie vooraf al een thema en eventueel een bekende melodie.


Les 2: Lied Opnemen
Met meegebrachte professionele microfoons, draadloze koptelefoons en computer bouwen we een klaslokaal of andere ruimte om tot een professionele opnamestudio. We coachen de kinderen bij het zingen en stukje voor stukje nemen we zo de hele song op. In de pauze na dit blok maken we snel een ruwe mix van de opnames die nodig is voor het derde blok.


Les 3: Videoclip Opnemen
Met een eerste versie van de zelfgeschreven song op een draagbare muziekspeler nemen we in het derde blok de videoclip op in en rond jullie locatie. De groepjes bedenken ieder een sketch, dans of playback act op hun deel van de song. Terwijl de ene groep wordt gefilmd, kunnen de andere groepen hun eigen stukjes voorbereiden en oefenen.


Na afloop van les 3 zijn de kinderen klaar, en bouwt de workshopleider af. Achteraf is maX Music nog enkele dagen bezig met het bewerken en mixen van de audio en het monteren van de video. Binnen twee weken ontvangen jullie u een professioneel resultaat dat jullie organisatie en de kinderen met trots zullen kunnen presenteren, bijvoorbeeld op jullie eigen website.

Samenwerken

De workshopleider komt zo'n 90 minuten voor aanvang van het 1e blok aan met opname-apparatuur en bouwt direct zijn apparatuur op in de workshopruimte. In de workshopruimte zorgen julli voor tafels en stoelen, een smartboard (of desnoods schoolbord of flip-over), en pennen en papier voor alle deelnemers. Het kan een gewoon klaslokaal zijn, maar het liefst met vloerbedekking en/of gordijnen (dan worden de audio-opnames nog mooier). Ook is het fijn als er tijdens het 2e blok rondom deze ruimte niet veel herrie is van bijvoorbeeld andere klassen zodat de opnames niet worden verstoord. Verder is het handig als we tijdens het 1e blok nog minimaal nog 2-4 aangrenzende ruimtes (al is het maar een gang of halletje) mogen gebruiken zodat de groepjes zich kunnen verspreiden om te schrijven.

Praktische details

 • Geen muzikale ervaring of voorkennisn nodig
 • Geschikt voor alle leeftijden, jong en oud, beginnend of gevorderd
 • Geschikt voor bedrijven/organisaties, scholen, BSO’s, en NSO’s en particulieren
 • De workshop Frame your Song bestaat uit 3 blokken van 90-120 minuten. Dit kan worden verspreid over meerdere lessen, maar het kan zelfs op één dag plaatsvinden
 • De workshop is voor een groep van max. 30 deelnemers van alle leeftijden en leerniveaus
 • Er kunnen ook meerdere workshopleiders tegelijkertijd worden ingezet in verschillende ruimte
 • Doelstelling: Samenwerken tot één muzikaal eindresultaat

Benodigdheden op locatie

De workshopleider komt zo'n 90 minuten voor aanvang aan met opname-apparatuur en bouwt direct zijn apparatuur op in de workshopruimte. In de workshopruimte zorgen julli voor tafels en stoelen, een smartboard (of desnoods schoolbord of flip-over), en pennen en papier voor alle deelnemers. Het kan een gewoon lege ruimte zijn, maar het liefst met vloerbedekking en/of gordijnen (dan worden de audio-opnames nog mooier). Ook is het fijn als er tijdens het 2e blok rondom deze ruimte niet veel geluidsoverlast is, bijvoorbeeld uit andere ruimtes, zodat de opnames niet worden verstoord.


Wenselijk is dat als er tijdens het 1e blok nog minimaal nog 2-4 aangrenzende ruimtes zijn (al is het maar een gang of halletje) zodat de groepjes zich kunnen verspreiden om te schrijven.

Prijs Frame your Song Workshop

De Songwriting Workshop voor uw groep haalt u al in huis vanaf €1.150,- euro (inclusief reiskosten). Als jullie het project over 3 verschillende dagen spreiden, dan is de vanaf-prijs €1.450,- euro. Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte en via het korte contactformulier op deze pagina, of uitgebreid op de contactpagina. Bellen is vaak nog sneller op +31(0)628480547.

Op elke locatie

De Songwriting Workshop van Muziekles IJmuiden kan in principe op elke locatie worden gegeven, maar wij kunnen u ook in contact brengen met enkele locaties waar wij goede ervaringen mee hebben.

Image Description
CONTACTGEGEVENS

MUZIEKLES IJMUIDEN
Meeuwenlaan 2
1971 KP IJmuiden

TELEFOON
+31(0)6 284 805 47

Openingstijden

Maandag - Vrijdag

09:00 AM - 22:00 PM

Zaterdag

09:00 AM - 21:00 PM

Zondag & Vakanties

Beperkt open

Bekijk ook onze andere Workshops

Muziekles IJmuiden heeft een ruim aanbod aan workshops en passen deze waar nodig volledig op uw wensen aan

 • 60-90 minuten
 • 5-30 personen

UKELELE WORKSHOP

Leer binnen één uur direct een liedje spelen op de ukelele.

 • v/a €350,-
Lees meer
 • 60-90 minuten
 • 5-30 personen

DJEMBÉ WORKSHOP

Exotische ritmes leren spelen op authentieke Afrikaanse djembés

 • v/a €400,-
Lees meer
 • 60-90 minuten
 • 1-30 personen

SONGWRITING WORKSHOP

Schrijf je eigen (pop)song of rap. Audio- en videoopnames zijn ook mogelijk

 • v/a €375,-
Lees meer
 • 1 dag of 3 lesblokken
 • 1-30 personen

FRAME YOUR SONG

Alleen of met een groep een eigen song opnemen, mixen en ook nog een videoclip erbij maken.

 • v/a €1450,-
Lees meer
 • 5 lessen
 • 1-30 personen

VOCAL DISCOVERY

Zou je graag een groter bereik willen krijgen, meer volume, meer flexibiliteit of een betere articulatie?

 • v/a €210,-
Lees meer
Image Description

Neem gerust contact op

Wilt u een proefles aanvragen, zich opgeven voor één van onze workshops of cursussen of bent u als school, bedrijf of andere instantie geïnteresseerd in een samenwerking met Muziekles IJmuiden. Neem gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of om samen uw wensen en behoeften te inventariseren en op basis hiervan een passend voorstel te doen.

Adres

Meeuwenlaan 2 1971 KP IJmuiden

Telefoonnummer

+31(0)23 532 02 44

Contactformulier

Wij delen nooit uw gegevens met derden.
Wij delen nooit uw gegevens met derden.

Start direct met een gratis proefles

Over ons

Bij Muziekles IJmuiden zijn onze studenten net zo divers als de muziek die we onderwijzen! Of het nu jong of oud, ervaren of beginner, virtuoos of hobbyist is, wij passen onze programma's aan uw behoeften en wensen aan

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief als je deze per mail wilt ontvangen

Contact

Volg ons

Volg ons ook op social medie als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen

Logo

© 2020 MUZIEKLES-IJMUIDEN | All Rights Reserved.