Wie zijn wij

De grootste en leukste muziekschool in de IJmond

Muziekles IJmuiden

Muziekles IJmuiden is een vooruitstrevende en flexibele muziekschool die wekelijks ruim 200 leerlingen en cursisten voorziet van kwalitatieve (naschoolse) muzieklessen en deze voor een betaalbaar tarief (laagdrempelig) aanbieden in de IJmond. Met een uitgebreid lesaanbod op alle gangbare instrumenten en minder gangbare, zanglessen, instroomcursussen, solfègelessen, bandlessen en speciale voorbereiding voor o.a. het conservatorium is Muziekles IJmuiden de grootste muziekschool in de gemeente Velsen. Kwaliteit en plezier in musiceren staan hoog in het vaandel. Jong of oud, beginner of gevorderd, onze gediplomeerde en bevoegde docenten zijn breed geschoold en kunnen iedereen helpen met het realiseren van zijn of haar muzikale wensen.

Daarnaast is Muziekles IJmuiden oprichter van het in 2018 gestarte innovatieve lesprogramma Project The Wall en het nu lopende Project Queen. Het betreft een projectkoor van tussen de 40 á 65 amateurleden woonachtig in gemeente Velsen die een volledig oeuvre van een revolutionaire groep of artiest o.b.v. liveband zullen gaan uitvoeren in de Stadschouwburg en hier een jaar lang, wekelijks met een repetitor en speciaal geschreven koorpartijen naartoe werken. Dat dit lesprogramma vooruitstrevend was blijkt wel aangezien nu ook andere muziekscholen het programma van Muziekles IJmuiden inmiddels hebben geïmplementeerd in hun eigen lesaanbod.

Image Description

Onze docenten

Het team van Muziekles bestaat uit enthousiaste gediplomeerde docenten met allen een conservatoriumachtergrond. Onze docenten zijn lesbevoegd, in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Goed Gedrag) en kunnen iedereen helpen met het realiseren van zijn of haar muzikale wensen.

Daarnaast zijn onze docenten op meerdere muzikale vlakken actief, de ene als uitvoerend musicus: solistisch, in orkesten of bandjes, de andere maakt muziektheater voorstellingen, dirigeert of organiseert muziekkampen en meer. U bent dus verzekerd van goede, kwalitatieve hoog opgeleide muziekdocenten en dat resulteert in enthousiaste en muzikale leerlingen!

Image Description

Doelstelling

Muziekles IJmuiden wil structureel een bijdrage leveren aan het in stand houden van een kwalitatief en gevarieerd muzieklesaanbod in de IJmond. Op zowel de gangbare als minder gangbare muziekinstrumenten en deze tegen een betaalbaar tarief toegankelijk maken voor iedereen.

Bij ons staat de leerling centraal. Zo passen onze enthousiaste en veelzijdige docenten de lesvorm aan op niveau, achtergrond en de sterke competenties van de leeftijdsfase en wensen van de leerlingen en helpen hen met het realiseren van zijn of haar muzikale ambities en wensen. Iedere leerling krijgt wat hij of zij nodig heeft en wij laten zien dat muziek maken héél erg leuk is en nog leuker wordt wanneer je samen met anderen muziek maakt. Wij bieden ook speciale programma's voor kleuters en mensen op leeftijd en/of met speciale behoeften.

Daarnaast het organiseren, bijdragen, ondersteunen en faciliteren van vernieuwende muziekprojecten (met een maatschappelijk belang) en deze laagdrempelig en toereikend te maken voor iedereen binnen de IJmond.

Betrouwbaar samenwerken

Muziekles IJmuiden is al een aantal jaar op rij een betrouwbare samenwerkingspartner voor lokale partijen zoals het Havenfestival IJmuiden, Zomerfestival Kennemerlaan Leeft, Dorpsfeest Santpoort en Parksessies Velserbeek waar wij jaarlijks jonge lokale talenten aanbieden afkomstig uit de stal van Muziekles IJmuiden.

Kostenbeperking

Aangezien Muziekles IJmuiden zonder financiële steun al meer dan 4 jaar muzieklessen verzorgen in de IJmond, worden de overheadkosten zo laag mogelijk gehouden. Er is géén duur betaald management en er zijn geen dure (bedrukte) bedrijfsauto's e.d. Door deze kostenbeperking houden wij financiële ruimte over om de beste docenten aan te trekken én te behouden. U bent verzekerd van kwaliteit en kwantiteit.

Image Description
Image Description

Neem gerust contact op

Wilt u een proefles aanvragen, zich opgeven voor één van onze workshops of cursussen of bent u als school, bedrijf of andere instantie geïnteresseerd in een samenwerking met Muziekles IJmuiden. Neem gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of om samen uw wensen en behoeften te inventariseren en op basis hiervan een passend voorstel te doen.

Adres

Meeuwenlaan 2 1971 KP IJmuiden

Telefoonnummer

+31(0)23 532 02 44

Contactformulier

Wij delen nooit uw gegevens met derden.
Wij delen nooit uw gegevens met derden.

Start direct met een gratis proefles

Over ons

Bij Muziekles IJmuiden zijn onze studenten net zo divers als de muziek die we onderwijzen! Of het nu jong of oud, ervaren of beginner, virtuoos of hobbyist is, wij passen onze programma's aan uw behoeften en wensen aan

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief als je deze per mail wilt ontvangen

Contact

Volg ons

Volg ons ook op social medie als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen

Logo

© 2020 MUZIEKLES-IJMUIDEN | All Rights Reserved.