Onze visie

De beleving van muziek is voor iedereen uniek

Persoonlijke Aanpak

Bij ons staat de leerling centraal! Jong of oud, beginner of gevorderd, hobbymatig of (semi)professioneel en alle stijlen. De één houdt van flink rocken, de ander heeft liever hiphop, popmuziek, klassiek of bijvoorbeeld musicalmuziek. De beleving van muziek is voor iedereen uniek.

Zo passen onze enthousiaste en veelzijdige docenten de lesvorm aan op niveau, achtergrond en de sterke competenties van de leeftijdsfase en wensen van de leerlingen en helpen hen met het realiseren van zijn of haar muzikale ambities en wensen. Iedere leerling krijgt wat hij of zij nodig heeft en wij laten zien dat muziek maken héél erg leuk is en nog leuker wordt wanneer je samen met anderen muziek maakt. Wij bieden ook speciale programma's voor kleuters en mensen op leeftijd en/of met speciale behoeften.

We zorgen voor een persoonlijke begeleiding. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf thuis voelt bij Muziekles IJmuiden. Muziek maken is voor veel mensen ook iets persoonlijks, wij snappen dit en houden daar rekening mee. Wij moedigen je graag aan en helpen je als het soms even wat lastiger gaat. Uiteindelijk willen wij graag dat je plezier blijft beleven aan muziek.

Image Description

Gericht op optimale ontwikkeling

Musiceren stimuleert verbindingen tussen de hersenen, bevordert taalverwerving en leesvaardigheid en ontwikkelt het concentratievermogen. Kinderen en volwassenen die een instrument leren spelen, doen het op school of op het werk aantoonbaar beter. Daarnaast is musiceren een sociale bezigheid en heeft het meerdere raakvlakken, waarbij het verschillende emotionele en cognitieve processen stimuleert.

Wij vinden het belangrijk dat lessen zo goed mogelijk worden gegeven, op alle vlakken. Recent onderzoek wijst uit dat 30 tot 40 minuten de meest effectieve lestijd is en daar gaan wij dan ook voor. We nemen de tijd om jou de begeleiding te geven die je verdient. Ook zijn de leslokalen zo ingericht dat we kwaliteit in onze lessen kunnen bieden. We gaan in elk lokaal voor een fijne rustgevende sfeer: Door een goede akoestiek en demping zijn makkelijker meer details in muziek te onderscheiden. Wij gebruiken dit om leerlingen te laten groeien in muzikaal gehoor.

Doordat Muziekles IJmuiden opgericht en gevestigd is in één van de vestigingen van Muziekhandel Alphenaar hebben wij toegang tot een ruim aanbod van kwalitatief hoogstaande muziekinstrumenten. Muziekhandel Alphenaar is al meer dan 110 jaar een toonaangevende muziekhandel in Nederland. Tevens staat in iedere lokaal een kwalitatieve geluidsset. Goed geluid en een fijn bespeelbare instrumenten inspireert bij het muziek maken.

Image Description

Opnamestudio als aanvulling

Muziekles IJmuiden heeft ook een eigen opnamestudio waar je professionele opnames kan laten maken. Hiervoor bieden wij ook diverse workshops en cursussen aan. We kunnen je helpen in je voortgang als muzikant, bijvoorbeeld wanneer je een demo nodig hebt (om eigen muziek aan anderen te laten horen, of voor een auditie van een vervolgopleiding zoals het conservatorium). Ook geven we regelmatig een leerling de mogelijkheid om een professionele film- en geluidsopname te maken voor bijvoorbeeld een Youtubekanaal of Instagram account. Dit voegt toe aan de inspiratie voor de lessen en is een toffe manier om aan anderen te laten zien waar we mee bezig zijn. Ook in de studio weten we dat goed materiaal en een goed geluid inspireert; vandaar dat wij ook hier zowel analoge als digitale hoogstaande studio-apparatuur gebruiken.

Inspirerende lesinhoud

Vanaf de eerste les willen we je laten beleven hoe leuk het is om muziek te maken. In veel muziekstijlen zitten elementen die je als beginner al snel kunt spelen. Een aantal dingen die in de lessen kunnen terugkomen zijn: samenspelen/meespelen met muziek; muziek naspelen op gehoor; improvisatie en creativiteit; muziek lezen en schrijven; knowhow over de achtergrond van muziekstijlen. Onze docenten staan zelf veel op het podium en zijn actief in de muziekwereld. Daarvandaan nemen ze kennis en enthousiasme mee naar de lessen. De lesinhoud wordt altijd gekoppeld aan jouw persoonlijke muziekbeleving en niveau. We organiseren enkele keren per jaar optredens, waar leerlingen samen in bands kunnen spelen. Hiermee heb je een bewust doel om naartoe te werken en word je door elkaar geïnspireerd.

Scherpste tarieven

Muziekles IJmuiden wil dat het lesaanbod van muzieklessen in de IJmond laagdrempelig en toereikend blijft voor iedereen en onze leerlingen en cursisten naast een leerzame tijd ook ervaren dat muziek maken ook erg leuk en plezierig is om (samen) te doen. Daarom is er voor iedere nieuwe leerling een gratis proefles mogelijk en hanteren wij de scherpste tarieven.

Image Description

Neem gerust contact op

Wilt u een proefles aanvragen, zich opgeven voor één van onze workshops of cursussen of bent u als school, bedrijf of andere instantie geïnteresseerd in een samenwerking met Muziekles IJmuiden. Neem gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of om samen uw wensen en behoeften te inventariseren en op basis hiervan een passend voorstel te doen.

Adres

Meeuwenlaan 2 1971 KP IJmuiden

Telefoonnummer

+31(0)23 532 02 44

Contactformulier

Wij delen nooit uw gegevens met derden.
Wij delen nooit uw gegevens met derden.

Over ons

Bij Muziekles IJmuiden zijn onze studenten net zo divers als de muziek die we onderwijzen! Of het nu jong of oud, ervaren of beginner, virtuoos of hobbyist is, wij passen onze programma's aan uw behoeften en wensen aan

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief als je deze per mail wilt ontvangen

Contact

Volg ons

Volg ons ook op social medie als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen