Bandcoaching

welke middelen zijn er nodig bij het behalen van jullie zelfgestelde doelen.

Bandcoaching bij Muziekles IJmuiden

Speel jij in al in een band of wil je graag in een band spelen samen met andere muzikanten dan ben je bij Muziekles IJmuiden aan het goede adres! Wij bieden verschillende programma’s voor zowel individuele muzikanten of als bands (groepen)

(beginnend) muzikant zoekt band

Als je een instrument bespeelt, komt er vroeg of laat een dag dat je genoeg hebt van het alleen spelen. Wij helpen muzikanten die weinig ervaring hebben met samenspelen in groepsverband bij het formeren van bands samen met andere muzikanten die zich opgeven voor onze workshop. Uiteraard wordt er hierbij gekeken naar niveau, leeftijd en muzikale smaak.

Onze workshop is niet alleen voor leerlingen van Muziekles IJmuiden. Ook muzikanten die geen les hebben bij Muziekles IJmuiden en toch in een band willen spelen kunnen zich dus opgeven!

Wekelijk 60-90 minuten repeteren onder leiding van een ervaren bandcoach/muzikant. Aan de slag met uitdagende songs, werken aan zaken als repertoire, samenspel, entertainment en sound. Spelplezier en samenspelen staan natuurlijk voorop!

Na deze workshop duiken jullie ook nog eens de studio in om een single op te nemen en één of meerdere keren per jaar wordt er natuurlijk opgetreden voor publiek! Dit is overigens niet verplicht.

Bandcoaching voor jouw band

Iedere band heeft haar eigen sterke maar ook ontwikkelpunten. Een bandcoach kan jou en/of jullie helpen om als band te groeien en het beste uit jezelf en elkaar te halen. Wij maken een plan en kijken per band welke docent(en) of welke middelen er nodig zijn om jullie te helpen bij het halen van jullie zelf gestelde doelen.

Inhoud Bandcoaching Workshop

Om je een klein beeld van de mogelijkheden te geven.

SOUND + PARTIJVERDELING
Je hebt een te gekke band, gave nummers en toch heb je het idee dat jullie band niet zo vet klinkt als de bands die op de grote festivals staan.Tijdens onze workshop krijg je tips en ga je “alles” leren wat er maar nodig is om de band strak te krijgen inclusief een vette eigentijdse sound.

EIGEN NUMMERS MAKEN
Je heb een te gekke band met de ambitie om de top 40 te bestormen met een eigen geschreven nummer. Tijdens onze workshop krijg je tips over songwriting en gaan we samen het schrijfproces in, repeteren we en dan natuurlijk de studio in om de single op te nemen!

SHOW EN PRESENTATIE
Je hebt een te gekke band, doet veel optredens en toch heb je het gevoel dat jullie band niet van het podium spat zoals de bands dat doen die op de grote festivals staan. Tijdens onze workshop leer je kijken door de ogen van het publiek en wat kleine visuele aanpassingen grote impact kunnen hebben op jullie presentatie

GEVORDERDE BANDS Je hebt een te gekke band en bent klaar voor de volgende stap. Wij kunnen je helpen met act-development, marketing, bio’s schrijven, performance, een jaarplan maken, (pre-)produktie, demo en zelfs media-training etc.

Benodigdheden

Je kunt bij ons in het klein je songs presenteren of onze bandcoach komt langs in jullie eigen repettitieruimte.

Optredens

Naast het geven van muzieklessen tracht Muziekles IJmuiden het musiceren en samenspelen te bevorderen door het organiseren van optredens en workshops waar leerlingen samen in bands kunnen spelen. Er zijn meerdere keren per jaar uitvoeringen waar onze leerlingen zichzelf kunnen presenteren voor een groter publiek. Hiermee heb je een bewust doel om naartoe te werken en word je door elkaar geïnspireerd

Muziekles IJmuiden is al een aantal jaar op rij een betrouwbare samenwerkingspartner voor lokale partijen zoals het Havenfestival IJmuiden, Zomerfestival Kennemerlaan Leeft, Dorpsfeest Santpoort en Parksessies Velserbeek waar wij jaarlijks jonge lokale talenten aanbieden afkomstig uit de stal van Muziekles IJmuiden.

Opnamestudio als aanvulling

Muziekles IJmuiden heeft ook een eigen opnamestudio waar je professionele opnames kan laten maken. Hiervoor bieden wij ook diverse workshops en cursussen aan. We kunnen je helpen in je voortgang als muzikant, bijvoorbeeld wanneer je een demo nodig hebt (om eigen muziek aan anderen te laten horen, of voor een auditie van een vervolgopleiding zoals het conservatorium). Ook geven we regelmatig een leerling de mogelijkheid om een professionele film- en geluidsopname te maken voor bijvoorbeeld een Youtubekanaal of Instagram account. Dit voegt toe aan de inspiratie voor de lessen en is een toffe manier om aan anderen te laten zien waar we mee bezig zijn. Ook in de studio weten we dat goed materiaal en een goed geluid inspireert; vandaar dat wij ook hier zowel analoge als digitale hoogstaande studio-apperatuur gebruiken.

Image Description

Neem gerust contact op

Wilt u een proefles aanvragen, zich opgeven voor één van onze workshops of cursussen of bent u als school, bedrijf of andere instantie geïnteresseerd in een samenwerking met Muziekles IJmuiden. Neem gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of om samen uw wensen en behoeften te inventariseren en op basis hiervan een passend voorstel te doen.

Adres

Meeuwenlaan 2 1971 KP IJmuiden

Telefoonnummer

+31(0)23 532 02 44

Contactformulier

Wij delen nooit uw gegevens met derden.
Wij delen nooit uw gegevens met derden.

Start direct met een gratis proefles

Over ons

Bij Muziekles IJmuiden zijn onze studenten net zo divers als de muziek die we onderwijzen! Of het nu jong of oud, ervaren of beginner, virtuoos of hobbyist is, wij passen onze programma's aan uw behoeften en wensen aan

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief als je deze per mail wilt ontvangen

Contact

Volg ons

Volg ons ook op social medie als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen

Logo

© 2020 MUZIEKLES-IJMUIDEN | All Rights Reserved.